Transportcalculator bespaart tijd

“Doordat de klant zelf een kostenindicatie kan maken, is onze binnendienst minder tijd kwijt aan offertes die geen opdracht worden.”

Vraag

De binnendienst van een transportonderneming besteedde veel tijd aan prijsindicaties en offertes. En een deel daarvan werd nooit een opdracht. De ondernemer vroeg ons of wij iets konden verzinnen waardoor er wel leads binnenkomen, maar waarbij het voor de binnendienst minder tijd kostte.

scherm_calculator

De oplossing

Zoals zo vaak bevat een offerte voor een transport veel dezelfde elementen, zoals aantal pallets, gewicht, en natuurlijk ophaallocatie en bestemming. Deze standaard elementen zijn redelijk eenvoudig te automatiseren. Daarom hebben we een Transportcalculator gemaakt voor op de website van de transportonderneming.  Een klant of prospect kan eenvoudig enkele gegevens invoeren waarbij we gebruikmaken van postcodes uit heel Europa. Op basis van deze gegevens ontvang te klant direct een prijsindicatie.

 

Gemak voor de ondernemer

De ondernemer kan eenvoudig de tarieven in de applicatie importeren, en alle leads exporteren. Hij kan dus eenvoudig zelf wijzigingen doorvoeren. De binnendienst is nu veel minder tijd kwijt aan offertes die niet doorgaan.

Het resultaat

De opdrachtgever kan in een paar stappen een indicatie van de transportkosten krijgen, en het beheer van deze app is zeer eenvoudig. De verzamelde leads zijn van een hoge kwaliteit, waardoor het slagingspercentage enorm is gestegen.

Wilt u ook tijd besparen?