Waarom zoekmachine optimalisatie?

Om te zorgen dat jouw website een succes wordt is het belangrijk om goed gevonden te worden op Google. Google heeft dagelijks zo een 3,5 miljoen zoekopdrachten en deze cijfers blijven alleen maar groeien. Om goed gevonden te worden kan er natuurlijk gebruik worden gemaakt van Google Ads, waarbij je betaald voor advertenties die worden getoond bij bepaalde zoekopdrachten van gebruikers. Naast Google advertenties is het ook belangrijk om op een organische manier goed gevonden te worden in Google. De organische resultaten behaal je niet door te betalen voor de positie, maar door de kwaliteit van de website.

Vindbaarheid website

Als je op een eerste positie staat in de organische zoekresultaten klikken ongeveer 32,5% van de bezoekers op jouw website. Positie twee zorgt voor 17,6% en op de tiende plaats, de laatste plek op pagina één, klikken 2,4% van de bezoekers op jouw website. Verder dan pagina één kijken de meeste bezoekers niet, dus het is van groot belang om op eerste pagina terecht te komen.

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, helpt je om hoger te scoren in de organische zoekresultaten van Google. Wanneer bezoekers een zoekopdracht intypen die relevant is voor wat jij aanbiedt, wil je natuurlijk dat ze op jouw website terecht komen. Op deze manier krijg je meer relevante bezoekers wat leidt tot meer conversies. Ook zorgt het voor meer naamsbekendheid en vertrouwen onder de consument.

Zoekmachine optimalisatie

Op nummer één in de organische zoekresultaten kom je niet zomaar. Met SEO ga je aan de slag om je website zo te verbeteren dat Google de waarde van jouw site goed kan inschatten en je daardoor bovenaan in de zoekresultaten toont. Hoe Google deze waarde toekent aan jouw website is gebaseerd op veel verschillende eisen en factoren. Zo is het belangrijk dat je website een SSL certificaat heeft, een duidelijke site map, een snelle website en een responsive webdesign. Maar ook de content, het gebruik van zoekwoorden en de gebruiksvriendelijkheid van je website zijn factoren die belangrijk zijn voor de vindbaarheid van je website. Eigenlijk wordt er gekeken naar de algehele kwaliteit van de website en op basis hiervan wordt je website gerankt in de zoekresultaten. Om de algemene kwaliteit van de website te verbeteren komen veel verschillende aspecten aan bod. Op al deze gebieden moeten optimalisaties uitgevoerd worden om uiteindelijk de nummer één positie in Google te kunnen behalen.

SEO check

Wil jij weten hoe je zoekmachine optimalisatie kan toepassen op jouw website? Lees hier meer over SEO of neem direct contact met ons op voor een SEO check van jouw website en hoor wat wij voor je kunnen betekenen.

Leave a Comment