WooCommerce webshop: Wat komt hierbij kijken?
Aan het oriënteren om jouw producten online te verkopen? En vraag je je af welk Content Management Systeem je hier het beste voor kunt gebruiken? Er is genoeg keuze: Magento, Prestashop, Shopify en natuurlijk WordPress. In dit artikel nemen wij Wordpress en WooCommerce onder de loep en leggen we uit wat er bij komt kijken om een WooCommerce webshop te hebben.
WooCommerce plug-in
WooCommerce is de e-commerce plug-in van WordPress, waardoor het mogelijk is om producten te verkopen via de website. WordPress is het meeste gebruikte CMS ter wereld en werd eigenlijk opgezet voor bloggers, maar is inmiddels uitgegroeid tot multifunctioneel platform. De WooCommerce plug-in verscheen in 2011 op de markt door het bedrijf WooThemes en is sindsdien meer dan 1,6 miljoen keer gedownload. WordPress is nog steeds perfect voor content websites, maar heeft over de jaren bewezen dat het meer is dan alleen dat. Veel webshops runnen tegenwoordig hun website via WordPress met de Woocommerce plugin en doen dit met groot succes.
WordPress is een erg gebruiksvriendelijk systeem waardoor het voor bedrijven makkelijk is om de webshop zelf te beheren. Het opzetten van de website vereist de nodige kennis, maar met een beetje ervaring met WordPress is het niet onmogelijk. Bovendien is de WooCommerce plug-in gratis te downloaden en biedt het vele mooie templates. Als je voor het eerst een webshop gaat opzetten dan zal je hier wel enige tijd aan kwijt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde plug-ins nodig om functionaliteiten beschikbaar te maken en kan het nog best lastig zijn om tot een mooi design te komen.
WooCommerce template kiezen
Voor het design van de website kan gekozen worden om dit handmatig te doen, maar WordPress biedt ook vele standaard templates. Wil je een handmatig design? Dan is het toch handig om hier een specialist voor in te schakelen, maar ook met de standaard templates is het mogelijk om een mooie webshop op te zetten. Er zijn veel gratis templates beschikbaar, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een betaald template met net iets meer functionaliteiten. Het template is een belangrijke keuze, want het vormt het basisdesign van jouw website. WordPress biedt vele thema’s zelf aan, maar je kan ook kijken op Themeforest.net.
Server snelheid
Bovendien is het belangrijk om een snelle server te hebben waarop de website gehost wordt. De WooCommerce plugin is een behoorlijke aanslag op de resources van de server (lees hier meer over in deze blog). Een snelle webshop is van groot belang voor je conversiepercentage en daarom moet hier goed naar gekeken worden. Je wilt namelijk niet dat de website vaak overbelast is, waardoor deze niet bereikbaar is en je potentiële klanten misloopt. Bovendien zorgt een langzame website snel voor irritatie bij bezoekers en als de pagina niet binnen 3 seconde is geladen, zijn veel bezoekers al onderweg naar een andere website.
WooCommerce webshop beheer
Nadat de webshop is opgezet, is het belangrijk dat het aan alle functionaliteiten voldoet. Zorgt dat alle instellingen voor de producten juist zijn en het betaalsysteem op de juiste manier gekoppeld is. Daarnaast is goed om te weten welke plug-ins het juiste resultaat leveren. Zo kunnen veel functionaliteiten toegevoegd worden aan de webshop door het gebruik van de juiste plug-ins en deze op correcte wijze te implementeren. Ook zijn er veel mogelijkheden om processen te automatiseren, denk bijvoorbeeld aan WooCommerce koppelen met het boekhoudsysteem.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van WooCommerce voor jouw website of heb je hulp nodig met de integratie? Neem eens vrijblijvend contact met ons op en wie weet kunnen wat voor je betekenen! Ook op deze pagina lees je meer over de voordelen van WooCommerce.