API-Koppelingen

data beschikbaar maken waar u het wenst

Maak optimaal gebruik van uw bedrijfssoftware

Alle data beschikbaar op de juiste plek, op het juiste moment. Niet langer zoeken, handmatig invoeren, fouten bij invoer of vergelijken van gegevens.

Waarom API-koppelingen?

API-koppelingen zijn ontstaan uit de wens om data beschikbaar te maken in andere systemen, zonder deze opnieuw te moeten invoeren. Door een API-koppeling te maken tussen twee systemen, kunt u optimaal gebruikmaken van de data die binnen uw bedrijf verwerkt wordt. Systemen kunnen met elkaar communiceren, de gegevens zijn overal en altijd beschikbaar en er kunnen combinaties gemaakt worden die binnen stand-alone systemen niet mogelijk zijn. Er zijn duizenden mogelijkheden denkbaar, geheel in te richten op basis van de processen binnen uw bedrijf.

Verbetering vanuit de bedrijfsprocessen

Het heeft geen zin om alle softwarepakketten binnen een bedrijf te koppelen, puur om alle data overal beschikbaar te maken. Daarom benaderen wij elke koppeling vanuit uw bedrijfsprocessen. Dus bekijken we eerst samen met u welke processen er binnen het project zijn. Welke processen hebben invloed op elkaar, en wat kost het meeste tijd? Welke data is beschikbaar en wat is de ideale situatie? Nadat we antwoord hebben op dit soort vragen, kijken we welke oplossingen een API-koppeling kan bieden. Het doel is om zo veel mogelijk efficiëntie te behalen zonder ingrijpende wijzigingen in uw processen. Zo beperken we de impact op uw organisatie.

Software die u niet ziet

Onze API-koppelingen werken automatisch, vaak op de achtergrond. Hierdoor blijft u werken met de systemen die u gewend bent, alleen wordt data automatisch beschikbaar gemaakt, daar waar het nodig is. Gaat er iets mis, of wilt u meer inzicht in welke processen er zijn? Dan kunt u dit gemakkelijk vinden door in te loggen in het dashboard.

We maken dagelijks gebruik van data uit verschillende bronnen. Deze data wordt vergeleken om beslissingen te onderbouwen. Vervolgens wordt deze data gebruikt om orders te verwerken of om bijvoorbeeld een campagne te lanceren. Dit zijn enkele voorbeelden van dataverwerking die binnen bedrijven plaatsvindt. Veel (sub)processen kunnen worden geautomatiseerd door gebruik te maken van API-koppelingen tussen systemen die handelen op basis van data.

Wanneer elk systeem beschikt over de juiste gegevens op het juiste moment, kunnen standaard processen plaatsvinden zonder mensenhanden. Dit geeft ruimte voor controle op de uitzonderingen, verkleint de foutmarge en verhoogt efficiëntie.

API-koppelingen worden toegepast bij:

  • administratieve processen
  • automatisch factureren
  • Webshop orders verwerken in boekhouding
  • voorraadgegevens actueel in alle systemen en platforms als bol.com of Amazon
  • Automatisch toevoegen nieuwe producten van leverancier op uw webshop
  • Actuele prijzen in alle systemen
  • Data verzamelen voor analyse (Replicatie database met Power BI)

 Hulp nodig? Bel ons: 010 – 429 31 10

Direct Contact

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Not readable? Change text. captcha txt