App, mobiele website of allebei?

Stel, u hebt een bedrijf of u bent binnen een bedrijf verantwoordelijk voor public relations op het web. U bent met dit bedrijf al goed op weg om u te profileren op internet. U houdt uw website up-to-date en bent actief op social media. Misschien bent u zelfs al aan het adverteren op internet door middel van bijvoorbeeld Google Adwords.

Omdat u zich verdiept in de trends heeft u gemerkt dat de hedendaagse web gebruiker meer en meer gebruik gaat maken van mobiele apparaten om uw website te bekijken. U wilt hierop graag inspelen door uw website ook te optimaliseren voor mobiel gebruik. Om nu helemaal met uw tijd mee te gaan kunt u kiezen voor het laten ontwikkelen van een app, maar wat is voor u een verstandige keus?

 

Mobiele website

Het ontwikkelen van een mobiele website naast uw bestaande website is in het huidige tijdperk altijd een verstandige keuze. Momenteel beschikt ongeveer 72% van de mobiele telefoon gebruikers over een smartphone, waarmee over het snelle 4G netwerk internetsites kunnen worden bezocht. Met deze wetenschap kunt u gemakkelijk concluderen dat het mobiele gebruik van elke website zal gaan stijgen. Daarnaast beschikken veel mensen nog over een tablet of ander mobiel apparaat waarmee websites kunnen worden opgevraagd.

 

Responsive ontwerp

Een keuze die u heeft bij het (laten) ontwikkelen van een mobiele website is een aparte mobiele website op bijvoorbeeld m.uwdomein.nl of het responsive maken van uw huidige website ontwerp. Responsive design houdt letterlijk in wat het woord zegt. De website zal reageren op de omvang van het scherm van een apparaat en zich hieraan aanpassen zodat alle inhoud altijd optimaal wordt weergegeven.

De website die wij ontwikkelen zijn altijd responsive. Daarom zijn ze automatisch geschikt om te bekijken op elk type apparaat en elk schermformaat. Wij helpen u dan ook graag met het inspelen op het steeds stijgende mobiele gebruik van uw website.

Bekijk de mogelijkheden voor uw mobiele website ->

 

App ontwikkelen

Het ontwikkelen van een mobiele app heeft een aantal voordelen en een aantal nadelen ten opzichte van een mobiele website. De beslissing voor het laten ontwikkelen van een app zou moeten afhangen van het doel van uw website en de diensten of producten die u aanbiedt.

Omdat het ontwikkelen van een app vaak grote kosten met zich meebrengt moet u eerst volledig op de hoogte zijn van de toegevoegde waarde. Om uw gehele gebruikersgroep te bedienen zult u namelijk voor iOS, Android en Windows Phone een applicatie moeten (laten) ontwikkelen.

Wij raden u aan goed te kijken naar de extra mogelijkheden die een app biedt ten opzichte van uw mobiele website. Is de app alleen bedoeld voor het verschaffen van informatie, dan zal een mobiele website volstaan. Een goede vuistregel is om te kijken naar de interacties die de gebruiker doet met uw bedrijf. Voor het bestellen van een product of dienst, of het gebruiken van een service is een app uitermate geschikt.

Dit maakt het voor de gebruiker toegankelijker omdat er geen website moet worden opgevraagd. De gebruiker kan direct vanaf het thuisscherm van een mobiel apparaat gebruikmaken van de diensten.

 

Twijfelt u nog over de noodzakelijkheid van een app of mobiele website voor u? Dan voorzien wij u graag van een passend advies.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek ->

Leave a Comment